Szívmelengető: jószándékú szolnokiak összefogva veszik szárnyuk alá János bácsit

Megosztás

Minden segítség jól jön továbbra is az úriembernek, aki jelenleg nem éppen a sors kegyeltje. Mégcsak nem is hajléktalan, ám nem veszik fel dolgozni. Ezért egy szolnoki polgártársunknak támadt egy jó ötlete, ami szerencsére nem talált süket fülekre.

A modern időkben egyértelművé válik, hogy nemcsak a közösségnek, de a közösségi médiának is nagy ereje van. A rengeteg negatívum és megosztó megnyilvánulások mellett szerencsére találkozhatunk olyan esetekkel is, amikor ez a nagy erő valami szép, szívmelengető történetbe torkollik. A jászberényi összefogást immáron nem kell irigyelnünk, itt a saját, szolnoki variánsunk. Legnagyobb nyertese pedig János bácsi lehet, aki nagyon is megérdemli a törődést.

A sokak összefogásából kialakult helyzet részleteit az egyik résztvevő leírásából ismerhettük meg az egyik helyi közösségi médiás csoportban. Az eredeti bejegyzés még csütörtökre vonatkozott. “Egy kis beszámoló, de inkább egy kis átalakításra keresünk egy embert. János bácsi 56 éves. Szeretne dolgozni, de nem veszik fel sajnos. Arra gondoltunk, ha valaki a haját megigazítaná, meg a szakállát, akkor lehet, hogy 56 évesnek nézne ki és ápoltabbnak (azóta az derült ki, 65 az az 56 – a szerk.). Szóval ha valaki átalakítaná azt szívesen fogadnánk” – írta beszámolójában a hölgy.

Gyorsan jött a folytatás is, máris többen felfedezték és felismerték főszereplőnket.

“Beszélgettünk sokat. Nagyon sokat kell neki gyalogolnia a sárban. Majd 1 km tesz meg majd a vasúti síneken. Azért van itt minden nap, mert így nem kell fűtenie. Egy rádiót nagyon szeretne meg elemlámpát. Minden nap 7:45-14:30-ig van Szolnokon a Jólét ABC mellett. Ha fázik, akkor bemegy a Coopba vagy az Intersparba. Szívesen fogadják és onnan nem küldik el. A Magyar Vöröskereszt Szolnok is adott neki csomagot. Nagyon cuki, tiszta, rendes János bácsi. Inni nem iszik, de ha kap cigit, azt elszívja. Ha megosztjátok, lehet valaki tud segíteni a telefonban vagy a rádióban János bácsinak. Olyan szuperek vagytok. Köszönjük a sok jót.”

A hozzászólásokból kiderült, hogy annyi dolgot vittek az úrnak, hogy az lesz a probléma, hogy alig tudja hazavinni. Szolnokon sem halt még ki az emberség. A további segítséget is szívesen fogadja, az eddigieket pedig a nevében is köszönjük!

Fotók: Facebook

Kapcsolódó cikkek