Szolnoki ezüst- és bronzérem született az Európai Ifjúsági Olimpián

Megosztás

A 16. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) két szolnoki sportoló is kiválóan szerepelt. A kontinens 14-18 éves sportolóit érintő besztercebányai eseményen  a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola versenyzője, Kelemen Adél a 63 kilósok mezőnyében egészen a döntőig menetelt, majd az aranycsatában vereséget szenvedett az ifjúsági és junior Európa-bajnok, junior vb-ezüstérmes izraeli Kerem Primótól, így ezüstéremmel térhet haza a viadalról.

„Nehéz időszak volt az elmúlt egy év, így nagyon örülök, hogy sikerült kijutnom, imádom az EYOF minden percét. Sajnálom a döntőt, de kifejezetten erős az izraeli lány, régóta szerettem volna már egyet küzdeni vele. Csodálatos volt, hogy ennyien szurkoltak nekem, mindenkinek át kellene élnie ezt a hangulatot” – értékelt Kelemen a finálét követően a magyarock.hu-nak.

A Szolnoki Sportcentrum atlétája, Ecseri Angéla a svédváltó tagjaként szerzett bronzérmet.

Ecseri Angéla

Az 1991 óta kétévenként megrendezett fesztiválon hagyományosan eredményesen szerepelnek a magyar indulók: az eddigi tizenöt alkalomból tizennégyen vettek részt a versenyzőink, a 243 szerzett éremmel pedig az ötödik helyen állnak a nemzetek ranglistáján.

Kapcsolódó cikkek