Az alacsony vízszint miatt rövidülhet a strandszezon Tiszafüreden

Megosztás

Az alacsony vízszint egyelőre nem volt negatív hatással a strandolásra, maximum a sportcélú hajózásra, azonban várhatóan, ha nem lesz vízpótló csapadék, akkor rövidülhet a strandszezon, illetve a horgászok kiszorulnak a folyóra, mert a kikötők használata és a hajózás ellehetetlenül a tavon

– nyilatkozta az alfoldhir.hu hírportál megkeresésére Lendvay Imre, a Tiszafüredi Szabadstrandot üzemeltető vállalkozás ügyvezetője.

Hozzátette: fokozott óvatosságra figyelmeztetik vendégeket a csökkenő vízszint és a változatos mederviszonyok miatt. Jelenleg még negyvenöt centiméterrel van a vízállás az alacsony téli vízszint felett, ezért bizonyos részeken veszélyes lehet a vízbe ugrani. Erre táblák hívják fel a figyelmet, és belépéskor is tájékoztatják a vendégeket az aktuális helyzetről.

Az alacsonyabb vízállás miatt a moduláris stégrendszer elemeit rendszeresen mozgatják, olykor áthelyezik a mélyebb részekre, hogy azok ne feküdjenek fel a mederre, mert akkor összetörhetnek. Jó hír, hogy eddig nem volt szükség korlátozó intézkedésekre, de folyamatosan követik a vízszint változását és vízmintavételek laborvizsgálatával monitorozzák a vízminőséget.   

Kapcsolódó cikkek