Szolnokon is tüntettek az erdőirtások ellen

Megosztás

A csütörtökön elfogadott kormányrendelet az energiaválságra hivatkozva jelentősen lazított a fakitermelés szabályain. A háborús veszélyhelyzetre hivatkozva – többek közt akár már Natura 2000-es, kiemelt természetvédelmi területeken és nemzeti parkokban is lehet tarvágást alkalmazni, teljes egészében élhetetlenné téve az erdőket. A kormány rendelete a zöld civil szervezetektől kezdve a lakosságon át az ellenzéki pártokig nagy felháborodást váltott ki.

Gyerekrajzok Szolnokon.

A fővárosban és több vidéki városban is demonstrációt szerveztek, Szolnokon „Tiltakozás az erdeink tarvágása ellen” címen volt tüntetés. A Kossuth téren a budapesti tüntetéssel egyidőben, pénteken gyűlt össze körülbelül 120 ember, kicsik és nagyok, színes transzparensekkel, feliratokkal és rajzokkal.

A szolnoki tüntetés résztvevőinek egy csoportja

A civil felszólalók a rendelet káros hatásairól beszéltek, többségük attól tart, hogy ezzel a lépéssel elindulunk egy lejtőn, aminek ki tudja hol van a vége és gyermekeink, unokáink nem fogják már megtapasztalni azt a természetet, amit mi még élvezhetünk.

Nem a tüntetés az egyetlen módja, hogy kifejezzük egyet nem értésünket. Ha Ön is szeretné kifejezni a véleményét, aláírásával csatlakozhat ehhez a civil szervezetek által írt nyílt levélhez. Link itt.

A levél nemcsak megfogalmazza az új kormányrendelettel kapcsolatos problémákat, de megoldási javaslatokat is tesz azokra. Az aláírás legfeljebb 5 percet vesz igénybe, név, irányítószám és e-mail cím megadása szükséges hozzá.

Kapcsolódó cikkek