Ujhelyi meggondolta magát: mégsem adja be az EU-s népszavazási kérdést az ellenzék megosztottsága miatt

Megosztás

Többek között a Momentum és az LMP is ellenezte a javaslatot, amit visszavonul az MSZP-s EP-képviselő, de azért a “legfelső fiókjában tartja” azt.

Mégsem adja be népszavazási kezdeményezését Magyarország európai uniós tagságáról Ujhelyi István – számolt be róla a Telex. Az „Ujhelyi: fiókban hagyom a népszavazási kérdésemet az ellenzék megosztottsága miatt” című közleményének árulkodó címe szerint a döntést az ellenzék megosztottsága miatt hozta meg.

Az MSZP-s politikus szerint a felesleges párhuzamosságokat kerüli el azzal, hogy miután a Jobbik hétfőn beadta a saját népszavazási kezdeményezését hazánk uniós tagságának megerősítése érdekében, ő is ezt csinálja. Ugyanakkor hozzáteszi: “a legfelsőbb fiókban tartja” a saját javaslatát.

Ujhelyi a közleményében egyébként továbbra is fontosnak érzi ezt a témát: „a kérdést és a rá adott ellenzéki válasz szükségességét ugyanis az egyik legégetőbb problémának tartom”. Ugyanakkor a nyílt levele óta olyan reakciókat kapott, amelyekből azt a következtetés vonta le, hogy a javaslata “megosztja az kormányváltást akaró, az európai Magyarországot féltő tábort”, ugyanakkor szerinte “az ellenzéki közvélemény nem érti a probléma lényegét”. Szerinte most nem aggódni kellene, hogy az EU-pártiak kisebbségbe kerülnének egy ilyen referendumon, hanem mindent megtenni, hogy “a magyar emberek józan döntésére koncentráljunk”.

Ujhelyi népszavazásos ötletét nem minden ellenzéki párt támogatta. A Momentum két vezető politikusa már vasárnap arról posztolt, hogy nem támogatják a kezdeményezést, majd hétfőn az LMP is ugyanerről adott ki közleményt.

Forrás és további részletek: Telex.hu

Kapcsolódó cikkek