A Momentum követeli az augusztus 20-i tűzijáték lemondását Szolnokon

Megosztás

Az elmúlt hetekben több petíció is indult az augusztus 20-i tűzijáték ellen, Budapesten és a vidéki városokban egyaránt.

A Hang petícióját közel 170 ezren írták alá, mellyel az idei fővárosi tűzijáték elhalasztását kérik a kormánytól. 

Szolnokon elsőként Györfi Mihály az MSZP városi elnöke javasolta Szalay Ferenc polgármesternek, hogy mondjunk le a tűzijátékról, de jelen állás szerint a megyeszékhelyen nem marad el a 6,5 millió forintos látvány.

Hétfőn a Momentum Mozgalom szolnoki szervezete jelentette be, hogy aláírásgyűjtésbe kezd. Álláspontjuk szerint jelen gazdasági helyzetben nem ez a legfontosabb.

Ünnepelni jó és fontos, de nem feltétlenül kell jelentős összeget költeni rá, főleg akkor, amikor a pénznek máshol sokkal jobb helye lenne.

Az elszabadult infláció és a sokakat érintő adóemelés mellett ősztől a rezsiköltség is radikálisan nőni fog. Mindez együtt sokakat nagyon nehéz helyzetbe hoz. Azt gondoljuk, hogy ilyen körülmények között nem könnyű felhőtlen szívvel örülni egy drága tűzijátéknak.

Ezért kérjük, sőt követeljük az augusztus 20-i tűzijáték lemondását Szolnokon.

Támogasd Te is aláírásoddal a kezdeményezést!

-olvasható a Momentum szolnoki szervezetének oldalán.

Legutóbb Salgótarján polgármestere jelentette be, hogy a városban idén elmarad a durrogtatás és az így felszabaduló pénzből konzultációs foglalkozást tartanak katások részére, illetve azoknak, akiket súlyosan érinteni fog a rezsicsökkentés. Többek között Pécs, Győr, Miskolc, Siófok, Tapolca, Székesfehérvár, Törökbálint és Cegléd is hasonlóan döntött.

Ahogyan korábban mi is megírtuk, két Jász-Nagykun-Szolnok megyei település is a csendes ünneplés mellett döntött: Tószeg és Törökszentmiklós.

Kapcsolódó cikkek