Hoppá! Országos tüntetést szerveznek a gazdák – már vidéken sem akkora király Orbán?

Megosztás

A mezőgazdasági dolgozóknál is betelt a pohár és emiatt kezdtek egy országos gazdatüntetés szervezésébe még idén nyárra. Eddig a vidék húzta igazán a Fidesz és Orbán Viktor szekerét. Most beállhat az óriási fordulat és elveszíti vidéki támogató többségét is a kormányzó párt?

Pár óra alatt több ezren osztották meg a hírt és 1500 ember máris jelezte, hogy részt venne a megmozduláson. Ez a szám pedig jó eséllyel csak nőni fog, ahogy terjed a tiltakozás híre.

Szabó Bálint szegedi független önkormányzati képviselő, a Magyar Kacsa- és Lúdszövetség elnöke, a Likvid Kontroll Kft. nevű Facebook oldalán pár órája országos gazdatüntetésről posztolt, amelyet a közlemény szerint még idén nyáron megszerveznek.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és szabadtéri
A gazdák vélhetően erélyesebben és hatékonyabban tüntetnek, mint a tanárok

A hír futótűzként terjed azóta is a közösségi médiában és – míg egyesek politikától független ágazati érdekérvényesítésről beszélnek, addig más csoportok a kormányváltással kapcsolatos szándékukat is kinyilvánítják a poszt alatt.

Azonban egy biztos: több ezren megosztották a hírt és eddig több mint 1500 személy nyíltan vállalta, hogy részt venne hasonló megmozduláson. A tüntetés kezdeményezője az agráriumban uralkodó tarthatatlan állapotokra szeretné felhívni a figyelmet a megmozdulás szervezésével. A képviselő szerint tűrhetetlen az aszály és jégkárok elleni védelem hiánya, a kamarák nem megfelelő működése és az új rezsiszabályozás gazdálkodókra gyakorolt hatása.

Sokan követendő példaként emlegetik a poszt alatt a több mint egy hete forrongó holland gazdatüntetést, amely ezekben a pillanatokban is tart. Szabó Bálint állítólag azt is megjegyezte, hogy Parragh László katával és kisvállalkozókkal kapcsolatos kijelentései is ösztönözték abban, hogy megfogalmazódjon benne a tüntetés gondolata.

Így szól az eredeti poszt:

❗️🚜ORSZÁGOS GAZDATÜNTETÉS🚜❗️ “Most a vidék jön!” Magyarországon 2022 nyarán országos gazdatüntetést szervezünk Budapestre és az összes vidéki nagyvárosba. Hamarosan jövünk a részletekkel…

Annyira sok embernek léptek a nyakára most a fideszesek, hogy szépen lassan csak körvonalazódik egyre több emberben, hogy Orbánék kizárólag a saját és holdudvaruk pecsenyéjét sütögetik. Érdeklődve várjuk az ügy folytatását. (via Agroinform)

Kapcsolódó cikkek