Nézzük meg pontosan Orbán és a Fidesz választás előtti nyilatkozatait a rezsiről – jó reggelt, kedves választók!

Megosztás

Semmiféle feltételes mód, semmiféle háborús probléma. Kizárólag a baloldali hatalomátvételtől való félelem vezérelte nyilatkozatok. Feketén-fehéren többször is elhangzott a kampány hajrájában, hogy ha jönnek Márki-Zayék, repül a rezsicsökkentés, ha a Fidesz marad, folytatódik minden, van is rá pénz. Tökéletesen tisztában voltak a brutálisan növekvő energiaárakkal.

Az összeállítást a Gond-olkodó nevű Facebook-oldalnak köszönhetjük.

“Orbán Viktor (2022. február 12.): Van pénz és ha folytathatjuk a kormányzást lesz is. (…) A rezsicsökkentés működik, éppen most veszi át azt Magyarországtól Franciaország és Spanyolország.

Fidesz-közlemény (2022. február 15.): Ha a baloldalon múlna, akkor semmi nem védené a magyar lakosságot a brutálisan növekvő világpiaci energiaáraktól és az emiatt megemelkedett inflációtól. Ha a baloldalon múlna, akkor a Korózs Lajos által emlegetett háziasszonyoknak a főzés is négyszer drágább lenne, mert a rezsicsökkentés nélkül nálunk is már elszálltak volna az energiaárak.

Schanda Tamás (2022. február 15.): Április 3-án arról kell dönteni, hogy egy olyan országban akarunk-e élni, ahol a kormány – ha kell – közbelép, és megvédi a lakosságot az emelkedő világpiaci áraktól, vagy inkább hagyjuk, hogy a baloldal a bajban is újra és újra belerúgjon a magyar emberekbe.

Kocsis Máté (2022. február 17.): Márki-Zay Péter az elmúlt hónapokban kikotyogta, mire lehet számítani, ha ők kormányoznának: fizetős egészségügy, a rezsicsökkentés eltörlése.

Nacsa Lőrinc (2022. február 22.): A baloldal folyamatosan támadja a rezsicsökkentést, és ha rajtuk múlna, akkor az embereknek sokkal magasabb árat, évente akár 400 ezer forinttal többet kellene fizetni a rezsiért.

Zsigó Róbert (2022. február 28.): A magyar nyugdíjasok megélhetését jelentősen segíti a rezsicsökkentés. A baloldal mindig becsapta az időseket: a 2006-os kampányban Gyurcsány Ferenc fűt-fát megígért az időseknek, aztán a választás után jött a feketeleves. Elvett egyhavi nyugdíjat, háromszorosára emelte a gáz, duplájára az áram árát, valamint bevezette a vizitdíjat és a kórházi napidíjat. A baloldal most is ugyanezt tervezi, a miniszterelnök-jelöltjük már elárulta a valódi programjukat: ostobaságnak nevezte a 13. havi nyugdíjat, megmondta, hogy nem fogják fenntartani a rezsicsökkentést.

Németh Szilárd (2022. március 1.): Ha ismét a baloldal és Gyurcsány emberei kerülnének hatalomra, megszüntetnék a rezsicsökkentést, és a mostaninak a többszörösébe kerülne az energia a lakosságnak. A magyar rezsicsökkentést Brüsszel is támadta, ugyanakkor a magyarok elsöprő többsége a nemzeti konzultációban támogatta az intézkedést. Április 3-án a magyar állampolgárok arról is döntenek, hogy megvédik a rezsicsökkentést.

Hollik István (2022. március 10.): „A magyar baloldal a magyar emberekkel fizettetné meg a háború árát. Ezt a kormányoldal nem fogja hagyni.

Orbán Viktor (2022. április 1.): Válságban a baloldal megszorításokra gondol, a nemzeti ugyanakkor a gazdasági növekedést, az adócsökkentést előtérbe helyező gyógyszert alkalmaz ilyenkor.

Fidesz Facebook-poszt (2022. április 1.): „Ha a baloldal nyerne vasárnap, akkor lenne megszorítás. Ha pedig a jobboldal nyer, akkor nem lesz megszorítás. Csak a Fidesz!

… Tisztelt fideszesek! Még mindig nem érzik, hogy rendkívül csúnyán átverte választóit Orbán Viktor és csapata?

Az internet mindenesetre megpróbál valami humort faragni az Orbánék által belengetett brutális megszorító csomagból is.

Vajon hány honfitársunk szeme nyílt ki végre és mennyien mantrázzák még mindig azt, amit Orbán és a Fidesz a szájukba ad?

Kapcsolódó cikkek