Bérek: egy balatoni étteremben 800 ezerért sem találnak séfhelyettest – videó

Megosztás

Drága az alapanyag, ám ennél sokkal nagyobb baj, hogy égető a munkaerőhiány. Pedig más ágazatokban összetennék a kezüket a munkavállalók 800 ezres fizetésért. Itt azonban kevés, külföldön ennek a többszörösét megkeresik ilyen munkakörben.

Mélyebbre kell nyúlnia a zsebébe annak, aki a Balatonnál vendéglátóhelyre akar beülni – tapasztalták az RTL Híradó munkatársai, az áremelés sem oldja meg azonban a vendéglátósok problémáit. A csatornának nyilatkozó étteremtulajdonos ennek hátterét így világította meg: van olyan étterem, ahol 800 ezer forintért keresnek séfhelyettest – hiába. (Hvg)

A világjárvány alatt sokan más szakmát választottak, így most nem csak a költségek növekedésével, de a munkaerőhiánnyal is szembe kell nézniük a vendéglátósoknak. „Az alapanyag vagy az energia, ha drágább is, legalább van. Ez a munkaerőről nem mondható el” – nyilatkozta Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke a csatornának. A szakember szerint elképzelhető, hogy lesznek helyek, ahol meg sem tudnak nyitni, vagy fél kapacitással tudják működtetni helyeiket.

Főleg a felszolgálók és a szakácsok esetében aggasztó a hiány, de nehéz találni mosogatót és más kisegítő munkakörben dolgozót is – hangzott el az RTL riportjában.

Kapcsolódó cikkek