Tavaszi nagytakarítást tartottak a Zagyván

Megosztás

Óriási mennyiségű hulladékot távolítottak el a folyó szolnoki szakaszából.

Többek között 60 darab kis,- közepes,- és nagyméretű gumiabroncsot, utcai padot, mosógépdobot, kisbiciklit, eternitcsövet és KRESZ-táblát távolítottak el a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai a Zagyva szolnoki, belterületi szakaszának hétfőn kezdődött „nagytakarítása” alkalmával – számolt be róla a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság honlapja.

A III. fokú vízminőségi kárelhárítás során a Szolnoki Szakaszmérnökség 15 fős, közfoglalkoztatottakat is magába foglaló brigádja – rakodógép, traktor, motorcsónak és szállítójárművek segítségével – a gyalogoshíd és a Dr. Sebestyén Gyula út közötti folyószakasz bal és jobb partján (0+500 – 1+150 folyamkilométer között) kezdte meg a mederben és a hullámtéren található hulladék összegyűjtését, amit tisztítást követően újrafelhasználásra vagy lerakóba szállítanak.

Miután az előzetes területbejárás alkalmával kiderült, hogy akár 100 gumiabroncs is lehet a mederben, a munka a következő napokban is folytatódik a Zagyva torkolatközeli szakasza mentén, amelynek végeztével a hullámtéri területet is helyreállítják a KÖTIVIZIG dolgozói.

Forrás és fotó: Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek