Figyelem! Változik a menetrend a szolnoki vasútvonalon, van, ahol vonatpótló buszokra lesz szükség

Megosztás

Márciusban rengeteg változást tapasztalhatunk majd a vonatközlekedésben, leginkább karbantartások és pályafelújítások miatt.

Budapesten, a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között pótlóbuszok közlekednek. Budapest–Hatvan és a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek – közölte a Szoljon.hu portállal a MÁV Zrt.

A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon:

A Keleti pályaudvarról Szolnokra 23:55-kor és 0:55-kor induló, továbbá Szolnokról a Keleti pályaudvarra 21:19-kor és 22:19-kor induló S60-as vonat utasainak a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között pótlóbuszokkal kell utazniuk.

A Hatvan–Szolnok vonalon:

Pályakarbantartást végeznek, minden vonat módosított menetrend szerint közlekedik, az utasokat 

március 19-től 21-ig Hatvan és Jászberény,

március 22-től 24 ig Jászberény és Jászboldogháza-Jánoshida,

március 25-tól 27-ig Jászboldogháza-Jánoshida és Újszász között pótlóbuszok szállítják.

A buszok Jászfényszarun a vasútállomás bejárati útnál, Pusztamonostoron a Községháza nevű autóbuszmegállóban állnak meg. Portelek vasútállomást a közút vonalvezetése miatt a buszok nem érintik, helyette az Imrédi úti elágazásnál állnak meg. 

A Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon: március 18-ig, és március 29-től április 19-ig pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A Lőkösházáról a Keleti pályaudvarra 6:40-kor induló 759-es számú Békés InterCity helyett Lőkösháza és Békéscsaba között, a délutáni Lőkösháza–Kétegyháza, illetve a Kétegyháza–Lőkösháza viszonylatú személyvonatok (7544, 7546, 7545, 7543, 7553) helyett teljes útvonalon pótlóbuszok közlekednek. A 346-os és 347-es számú Dácia nemzetközi gyorsvonat kerülő útirányon, Biharkeresztesen át közlekedik. A kimaradó nemzetközi vonatok helyett Szolnok és Békéscsaba között 7440-es és 7449-es számú vonatok közlekednek.

A Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon: március 19-től 28-ig, és április 20-tól 29-ig pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Békéscsaba és Lőkösháza között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A vágányzár ideje alatt Lőkösháza határátmenetben a nemzetközi forgalom szünetel. A 346 és 347-es számú Dacia nemzetközi vonatok kerülő úton, Biharkeresztesen át közlekednek. 

Kapcsolódó cikkek