Teljesen letiltották a Facebookot és a Twittert is az oroszok – megvan a magyarázatuk is

Megosztás

A BBC és a Deutsche Welle után a Facebookot is blokkolták. A legnépszerűbb közösségi médiából kettőt is innentől teljes egészében blokkolják Oroszország területén. A magyarázat pedig kifejezetten megmosolyogtató.

Oroszország médiafelügyelete, a Roszkomnadzor úgy döntött, hogy blokkolja a hozzáférést a Facebookhoz – írja a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökségre hivatkozva a BBC.

Az orosz hírügynökség azt írta, hogy 2020. októbere óta 26 esetben történt diszkrimináció az orosz médiával szemben a Facebook részéről, és a hozzáférést az államilag támogatott csatornákra, például az RT-re és a RIA hírügynökségre korlátozták.

Már péntek reggel is arról érkeztek hírek, hogy akadozik a Facebook-elérés az országban, és nem tölthetőek be a Deutsche Welle, a Szabad Európa Rádió és a BBC orosz nyelvű oldalai. A Telegram üzenetküldő szolgáltatáson is arról érkeznek közlemények, hogy több médium elérhetetlen az applikációban, így járt például az oroszul és angolul is tevékenykedő Meduza.io híroldal is. (Hvg.hu)

Az Interfax hírügynökség jelentése szerint a Facebook után a Twittert is letiltották Oroszországban. (Guardian)

Kapcsolódó cikkek