Kiélezett meccset nyert meg a Szolnok Kecskeméten

Megosztás

Csak a hajrában talált megoldást az Olajbányász kosárlabda-csapata a KTE otthonában, de végül fontos idegenbeli sikert aratott Gaspet Potocnik alakulatata.

Tippmix férfi NBI/A, 21. forduló

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Szolnoki Olajbányász 74-81 (20-23, 18-13, 20-24, 16-21)

Kecskemét: Wittmann 7/3, Pollard 16/6, Kucsera 2, Jaramaz 1, Karahodzsics 17.
cserék: Dramicsanyin 11/6, Klobucar 20/6, Ivkovic -, Kiss D. –

Szolnok: Solano 8, Cummings 20, Badzim 11/9, Taiwo -, Subotic 11.
cserék: Pongó 7/6, Rudner 5/3, Pallai 5/3, Zsiros 1, Cakarun 11, Gilszki -, Kovács P. 1

Részletes statisztika itt elérhető!

Az olajofficial.hu beszámolója:

Két nem éppen jó passzban lévő együttes találkozott Kecskeméten a férfi kosárlabda bajnokság 21. fordulójában. A házigazda KTE egy új játékost is igazolt az egykori szlovén válogatott, Jaka Klobucar személyében, abban bízva, hogy az irányító-bedobó lendíteni tud majd az utóbbi fordulókban akadozó csapatjátékon.

Új ember szolnoki oldalon is volt a keretben, igaz, a csapatkapitány Kovács Péter „csak” a koronavírus-fertőzése miatt nem játszhatott egy hónapig.

Öt gyors pont a hazai, majd öt a szolnoki oldalon – a védekezés szigorúságával akadt gond a mérkőzés elején mindkét oldalon. Az Olajbányász Solano kosarával a negyedik perc végén vezetett először (7-8). Az új kecskeméti szerzemény, Klobucar is gyorsan átesett a tűzkeresztségen, néhány perc után már pályára is küldte Forray Gábor a rutinos szlovént. Az ő vezérletével úgy tűnt, meg tud lépni a Kecskemét (16-11), de a negyed vége az Olajbányászé volt, s Pallai Tamás öt pontjával az első szünetben a Szolnok vezetett (20-23).

A második negyed Kovács Péter labdaszerzésével és kosarával indult, na meg mindkét oldalon szigorú védekezéssel. A hazaiak rengeteget cseréltek, s ismét akkor pörgött föl jobban a játékuk, mikor Klobucaré volt a karmesteri pálca (25-27). A KTE védekezése továbbra is jól működött, így átvették a játék irányítását, valamint a vezetést is a 19. percre (36-33). A félidőre végül két pont megmaradt Wittmannék előnyéből (38-36).

Remekül kezdte a negyedet a Kecskemét, a szigorú védekezésükből sikeresen indultak, s egy 10-3-as rohanással elhúztak az Olajbányásztól (48-39). Az időkérés jót tett a csapatnak, Cakarun büntetőjével, Roko Badzim két triplájával, valamint Cummings zsákolásával másfél perc alatt kiegyenlített az Olaj (48-48).

Végül 15 sorozatban dobott szolnoki pont után érkezett kecskeméti kosár, Klobucar volt eredményes kintről (51-53). Határozottan jobb lett a meccs, s ami szolnoki szempontból fontos, följavult az Olajbányász támadójátéka. Egy remek figura után Badzim dudaszós triplájával visszavette a negyed végére a vezetést az Olaj (58-60).

A második félidőre határozottan följavuló Dramicsanyin öt pontjával húzta maga után övéit, az Olajbányász Rudner és Solano kosaraival tartotta előnyét. Megjósolhatatlan volt, hogy ki lesz képes ráerőltetni játékát a másikéra, azaz tartogatott még izgalmakat a mérkőzés záró negyede.

A 35. perchez érve a szolnokiak védekezése vált pattogósabbá és szigorúbbá, meg is lett az eredménye: Cummings vezérletével kezdett meglépni az Olajbányász (67-74). Forray Gábor persze azonnal időt is kért, nehogy túlságosan nagy lendületet kapjon az Olaj.

A remek bemutatkozó meccset produkáló Klobucar 2+1-es akciójával és jó védekezésével sikeresen rázta fel övéit, s három és fél perccel a vége előtt újra szoros volt az állás (72-74). A kecskeméti álmokat aztán Pongó Máté törte össze, amikor a jó nyolc méterről elengedett triplája egy perccel a lefújás előtt betalált. Ezzel a lényegi kérdések eldőltek, második félidei teljesítményének köszönhetően teljesen megérdemelten nyert az Olajbányász (74-81).

fotó: hunbasket.hu

Kapcsolódó cikkek