Meg akarta gyilkolni volt élettársát és annak új szerelmét a tiszaroffi férfi

Megosztás

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat egy tiszaroffi férfi ellen, aki arra készült, hogy lelövi volt élettársát és a férfit, aki miatt a nő elhagyta őt – olvasható az Ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a 46 éves férfi 2021 márciusában az egyik budapesti büntetés-végrehajtási intézet fogvatartottja volt, amikor párja telefonon szembesítette azzal, hogy megszakítja vele a kapcsolatát, mert már mást szeret. A féltékeny férfi nem tudott uralkodni érzelmein. Miután letette a telefont, többször hangoztatta az intézet falain belül, hogy lelövi volt élettárását és új párját, a holttesteket elássa, elégeti, majd magával is végez.

A férfi 2021 áprilisában szabadult, s visszatért Tiszaroffra. A hazaköltözését követő napokban több helybéli ismerősét megkérte, szerezzenek neki lőfegyvert, mert le akar számolni volt élettársával és a nőt elhódító férfival. Elszántságában még azt is felajánlotta egyik barátjának, hogy neki adja tiszaroffi házát a fegyverért és a lőszerekért cserébe. Kérését azonban senki nem teljesítette.

A vádlott többször megjelent annál a tiszaroffi háznál, ahová volt élettársa elköltözött. Ekkor azzal fenyegetőzött, hogy először vetélytársával végez, hogy a nő lássa, amint meghal a férfi, akiért elhagyta őt.

A főügyészség vádiratában fegyházban letöltendő szabadságvesztés kiszabására, közügyek gyakorlásától eltiltásra, és arra tett indítványt, hogy a bíróság a többszörösen büntetett előéletű vádlottat zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek