Betört egy karcagi házba, az ellopott dolgokat gyorsan pénzzé tette, de az utolsón elcsúszott

Megosztás

Mivel a vasárnap ellopott értékek között egy gázpalack is volt, nem volt szerencsés rögtön a következő napon megpróbálni helyben eladni. Ez szúrt szemet a hatóságoknak, gyorsan el is jutottak a férfihez, aki mindent bevallott.

Ismeretlen személy 2022. január 16-án, 7 óra és 16 óra között bement egy karcagi lakóházba, ahonnan DVD lejátszót, beltéri egységet, gázpalackot, 30 kg krumplit, némi fűszert és egy elektromos kávéfőzőt tulajdonított el. A károsult bejelentését követően a rendőrök helyszíni szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek. Hamarosan körvonalazódott a feltételezett elkövető kiléte, hiszen egy helyi lakos gázpalackot kínált eladásra többeknek.

Az egyenruhások elszámoltatták a megnevezett személyt, aki már a háza kapujában bevallotta a rendőröknek, hogy ő a ludas a bűncselekmény elkövetésében. A nyomozók elfogták és a Karcagi Rendőrkapitányságra előállították a 42 éves férfit. Az egyenruhások a gyanúsított terhére rótt bűncselekményt egyesítették egy korábban indított büntetőeljáráshoz. A megalapozott gyanú szerint ugyanis 2021. II. félévében három betöréses lopást is ő valósított meg karcagi magánszemélyek sérelmére. A gyanúsított nem volt válogatós, vitt mindent, ami az útjába akadt: tisztálkodó- és tisztítószereket, kerékpárt, szerszámgépeket, radiátort, vajlingot, pálinkásüvegeket, festményt, sőt egy mosogatócsap kifolyócsövét is.  A rendőrök a kutatás alkalmával csupán az eltulajdonított értékek töredékét tudták lefoglalni, mert a terhelt bevallása szerint mindent pénzzé tett.

A nyomozó hatóság a gyanúsított őrizetbe vételéről határozott és a mai napon előterjesztést tesznek letartóztatása indítványozására. (Police.hu)

Kapcsolódó cikkek