Újdonsággal jelentkezik a szolnoki színház

Megosztás

Rejtő Jenő regényét viszik színpadra a Szolnoki Szigligeti Színházban.

Rejtő Jenő egyik legismertebb és legmulatságosabb regényének, a Vesztegzár a Grand Hotelben-nek színpadi változatát mutatja be a Szolnoki Szigligeti Színház, Vida Péter rendezésében, december 17-én. A zenés darab, csak úgy, mint maga a Rejtő-regény története egy abszurd humorba ágyazott vérbeli krimi.

A Banánoxid nevű találmány vegyi képletének megszerzéséért folyó harc során vesztegzár alá helyezik a Grand Hotelt, annak minden titokzatos lakójával együtt, mivel kitör a bubópestisjárvány. Az egzotikus trópusi üdülőhelyen ezenfelül még egy gyilkosság is történik. Bár ezt a szörnyű tettet többen is magukra vállalják, nem oldódik meg a kalamajka. Sőt, csak ekkor kezdődik el igazán a nagy félreértések, tévedések és szélhámosságok szövevényén át vezető hajsza a valódi bűnösök után.

Rejtő Jenő regénye alapján a szövegkönyvet Hamvai Kornél, a dalszövegeket Varró Dániel írta, a zenét Darvas Benedek szerezte. A zenés színdarab ősbemutatójára 2006. április 28-án került sor a kaposvári Csiky Gergely Színházban (rendező: Ascher Tamás), ezt követően műsorára tűzte a Nemzeti Színház (2008, rendező: Béres Attila), a Békéscsabai Jókai Színház (2015, rendező: Szente Vajk), valamint a József Attila Színház (2018, rendező: Szente Vajk). A Szolnoki Szigligeti Színházban Vida Péter álmodja színre a zenés vígjátékot. (Deszkavizio.hu)

Kapcsolódó cikkek