Van, ahol súlyos büntetést kapnak azok, akik trükkökkel akadályozzák a parkolást házuk előtt

Megosztás

A konkrét ügy Szentendrén robbant ki, ahol több utcában is sziklaméretű kövekkel és más módszerekkel tartják távol a parkolni kívánókat… szabálytalanul.

Az ingatlanok tulajdonosai változatos módon próbálják elkerülni, hogy az ingatlanuk elé álljon valaki: talált a hatóság szikla méretű köveket, farönköket, kaspókat és rudakat is.

Ellenőrzéseket indított a házak elé pakolt parkolásgátló hatalmas kődarabok, illetve egyéb tárgyak miatt a szentendrei Hatósági Iroda – írja a szentendre.hu.

A cikk szerint az ingatlanok előtti kisebb-nagyobb, néhol szikla méretű kövek, díszes akadályok, kaspók, farönkök, rudak kihelyezése a forgalom és a parkolás akadályozása mellett balesetekhez vezethet, főleg havas, síkos időben. Elsősorban a mentők, tűzoltók, hókotrók számára szükséges biztosítani a házak akadálymentes megközelítését, vagyis a közlekedő gépjárművek félreállásának, félrehúzódásának lehetőségét – írják. A napi büntetés mértéke akár húszezer forint is lehet, úgyhogy érdemes meggondolni a továbbiakban, hogy élünk-e ezzel a lehetőséggel.

Kapcsolódó cikkek