Többszáz, esetenként intim fotóval, autóra firkált felirattal zaklatta exét egy szolnoki nő

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség zaklatás és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a szolnoki nővel szemben, aki tíz hónapon át zaklatta volt élettársát és annak új párját telefonhívásokkal, SMS-ben, illetőleg internetes csevegő oldalakon küldött szexuális tartalmú üzenetekkel, valamint a sértettek autójára filctollal rajzolt szivecskékkel, házuk kerítésére aggatott lufikkal, feliratokkal – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vád szerint az 52 éves nő élettársi kapcsolata 2020 nyarán megszakadt, azonban nem tudott belenyugodni abba, hogy párja elhagyta, s új kapcsolatot létesített egy fiatalabb nővel. Emiatt 2020. július elejétől 2021. május közepéig, kitartóan, válogatott módokon igyekezett feldúlni a férfi és új párja közös mindennapjait.

A nő az éjszakai, hajnali órákban indított telefonhívásokon túl, 164 SMS-t, míg az egyik internetes csevegő oldalon 600 darab, esetenként az intim testrészeiről készített fényképmellékletekkel is ellátott, erotikus tartalmú üzeneteket küldött a férfinek azzal a céllal, hogy kapcsolatuk felelevenítésére ösztönözze.

Ugyanakkor a férfi új élettársának is küldött 2020 augusztusában 52 darab olyan üzenetet, amelyekben vetélytársát alpári, gyűlölködő hangnemben becsmérelte.

A vádlott 2020 augusztus végétől rendszeresen megjelent a sértettek szolnoki házánál, s az utcáról bekiabálva vallott szerelmet volt párjának, míg az új élettársat, obszcén kifejezéseket használva, fennhangon szidta.

Előfordult az is, hogy a ház kapujára lufikat kötött, illetőleg kézzel festett papír szivecskéket, feliratokat ragasztott. Egy további alkalommal pedig a sértettek utcán parkoló autójának szélvédőjére, a férfinek írt szerelmes levelet, míg az anyós ülés felőli oldalra, az új élettársnak szóló „undorító tehén” feliratot helyezett, illetőleg filctollal szivecskéket is rajzolt a gépkocsira.

A nő 2020 októberében, Szolnokon, a sértettek személyi szabadságát is megsértette, amikor a városban meglátva őket, a leparkolt gépkocsijuk mögé állt autójával abból a célból, hogy ne tudjanak a parkolóból kihajtani. A vádlott a sértettek kérése ellenére, közel 10 percen át útjukat állta, s csak mások haladási szándéka miatt hagyott fel az akadályozással.

A járási ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönt szabjon ki a nővel szemben, s rendeljen ki mellé pártfogó felügyelőt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság hoz majd döntést.

Kapcsolódó cikkek