Megnyitottak a szavazókörök, itt vannak a legfontosabb információk

Vasárnap reggel hat órakor megkezdődött a voksolás a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választásán. De miért van ennyi szavazólap? Meddig lehet mozgóurnát igényelni? Hányan őrzik a választások tisztaságát? Mutatjuk a legfontosabb infókat.

Tovább olvasom

Nincs Jász-Nagykun-Szolnok megyei jelölt Magyar Péter EP-listáján

Magyar Péter és a Tisztelet és Szabadság Párt (TISZA) április 17-én közzétette az 538 pályázából kiválasztott tíz jelöltjét, akikről egy email cím segítségével szavazhatunk péntek délig. Az indulókat böngészve úgy látjuk, nincs Jász-Nagykun-Szolnok megyei jelölt, ellenben van Tiktok-sztár, kutató fizikus és a Shell egykori országigazgatója.

Tovább olvasom

EP-jelentés: a KESMA a bizonyíték, hogy a kormány szolgálatára kényszerítik a médiát

Komoly aggályokat tartalmaz a médiaszabadság és -pluralizmus, az akadémiai szabadság, a jogállamiság és az alapvető jogok magyarországi helyzetével kapcsolatban az Európai Parlament küldöttségének magyarországi látogatásáról készült jelentés – értesült a Népszava. A lap, amelyhez eljutott a dokumentum, felidézte: a kereszténydemokrata, szocialista, liberális és euroszkeptikus frakciókhoz tartozó képviselők november elején jártak Magyarországon, hogy kormányzati és ellenzéki politikusokkal, állami hatóságok vezetőivel, újságírókkal, oktatási, kulturális intézmények, civil szervezetek képviselőivel találkozzanak. A beszélgetésekről szóló beszámolóban a delegáció tagjai a lap szerint: A Népszava azt is hozzáfűzte, hogy Koltay András, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács elnöke,…

Tovább olvasom