Nincs Jász-Nagykun-Szolnok megyei jelölt Magyar Péter EP-listáján

Megosztás

Magyar Péter és a Tisztelet és Szabadság Párt (TISZA) április 17-én közzétette az 538 pályázából kiválasztott tíz jelöltjét, akikről egy email cím segítségével szavazhatunk péntek délig. Az indulókat böngészve úgy látjuk, nincs Jász-Nagykun-Szolnok megyei jelölt, ellenben van Tiktok-sztár, kutató fizikus és a Shell egykori országigazgatója.

Magyar Péter pártja úgy fogalmaz, több fordulós kiválasztási folyamat során igyekeztek megtalálni a tíz legjobb civilt, akik méltóképpen képviselhetik Magyarországot Brüsszelben és Strasbourgban.

A listát Magyar fogja vezetni, a harmadik helyen a beszéde után kirúgott Tarr Zoltán református lelkész található, a további sorrendről pedig a szavazók dönthetnek annyi kikötéssel, hogy a második helyre a legtöbb szavazatot kapó hölgy kerül.

Dr. Kulja András jó eséllyel pályázik a befutó helyek egyikére, sebész és egészségügyi kommunikációs szakértő, több százezres követőbázisa van a TikTokon.

Bogdán Csaba a MOME Technológiai Park volt igazgatója, mérnök, de van történész és klasszika-filológia diplomája is. Dolgozott stratégiai mérnökként, kirendeltségvezetőként és vezető projektmenedzserként.

Bujdosó Andrea Anna befolyásos női vezetőként ismert, 2017 és 2019 a Shell Hungary országvezetőjeként dolgozott, jelenleg vezetőfejlesztési és esélyegyenlőségi tanácsadó. „Olyan Magyarországot szeretnék, ahol európai életszínvonalon élnek az emberek, ahol biztonságban élnek a családok, barátok, közösségek és együtt örülnek egymás sikereinek” – írja magáról.

Dr. Sopov Ildikó Éva technológiai szabályzással foglalkozó jogász, jogi diplomáját az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerezte, majd az Oslói Egyetemen Infokommunikációs jogi LL.M diplomát szerzett. 2018 és 2021 között a magyar piac egyik meghatározó távközlési szolgáltatójánál egy átfogó EU-s szabályozás céges megfeleltetési programjában vett részt.

Dávid Dóra a Meta londoni irodájának jogtanácsosa, a Cambridge-i Egyetemen tanult, önkéntesként dolgozott a Save the Children International szervezetnél és az ENSZ magyar képviseleténél is. Angolul anyanyelvi szinten, németül és spanyolul felsőfokon beszél.

Dr. Gerzsenyi Gabriella Kárpátalján született, jelenleg őstermelőként gazdálkodik és szabadúszó író. Nem volt ez mindig így, a 2000-es évektől jogi csoportvezető volt Brüsszelben, majd 2021-ig Magyarországért és Luxemburgért, kohéziós politikáért és Európai Szemeszterért felelős referensként tevékenykedett.

Dr. Kollár Kinga az Igazságügyi Minisztériumot és a Gazdasági és Versenyhivatalt megjárt uniós szakértő, jelenleg szakpolitikai referensként dolgozik Luxemburgban. Jogász, diplomás közgazdász és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen elvégezte a Kormányzás és vezetés mesterszakot.

Lakos Eszter győri születésű, Olaszországban szerzett PhD fokozatot nemzetközi jog- és közgazdaság területen, volt kutatási attasé Brüsszelben, sajtóattasé, jelenleg a következő EU kutatási- és innovációs (K+I) keretprogramhoz való kapcsolódás stratégiai előkészítésében vesz részt. Folyékonyan beszél angolul és olaszul.

Dr. Molnár Dániel a CERN, majd a Cambridge-i Egyetem kutató fizikusa, anyanyelvi szinten beszél angolul. A BME-n villamosmérnökit végzett, 2014 óta van az angol egyetemen kötelékében.

Végül Weisz Viktor Londonban dolgozó projektmenedzser-vállalkozási tanácsadó, a Stanford Egyetemen ösztöndíjas volt, a Cambridge-i Egyetemen mesterfokozatot ért el.

A jelöltek listáját, bemutatkozó életrajzukat és videóikat ide kattintva lehet böngészni.

Kép: RTL

Kapcsolódó cikkek