Dílereket fogtak el Karcagon

Megosztás

A Karcagi Járási Ügyészség két helyi férfi előzetes letartóztatását kezdeményezte, akiket új pszichoaktív anyagokkal való visszaéléssel vádolnak. A 43 és 34 éves gyanúsítottak „füstölő” néven ismert kábítószert árusítottak Karcagon és környékén, köztük Kunmadarason és Püspökladányban is.

A hatóság szerint 2023 szeptemberétől 2024 októberéig mindketten a lakásukon bonyolították a tiltott szerek értékesítését, az idősebb férfi esetében a fizetés munkával is történhetett.

A rendőrség a házkutatások során mindkét gyanúsítottnál talált kábítószer gyanús anyagot, amelyeket lefoglaltak.

Az ügyészség az előzetes letartóztatást indokolta a szökés, elrejtőzés és a bizonyítékok eltüntetésének veszélyével, továbbá a bűncselekmények megélhetési forrásként szolgáltak, így fennáll a bűnismétlés lehetősége is. A bíróság az ügyészi kérelemnek helyt adva elrendelte a letartóztatást, amely ellen a gyanúsítottak fellebbezést nyújtottak be. A végleges döntést a Szolnoki Törvényszék fogja meghozni.

Éppen tegnap írtunk részletesebben a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kábítószerhelyzetről, miután Újszászon dílerek kergethettek öngyilkosságba egy fiatalt. „Az összes intézményben ott van már a drog, és nem tudunk úgy egy utcán végigmenni, hogy ne lenne egy árus, vagy egy fogyasztó. Legalább egy, minden egyes utcában” – fogalmazott a Lőcsei Lajos mellett és egy Momentumos “Stop Herbál”-molinó előtt állva Dobozi Róbert polgármester.

Kiemelt képünk illusztráció.

Kép: Karcag TV

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek