Gazdasági és Fejlesztési konferenciát rendeztek Jászberényben

Megosztás

A Jászsági Menedzser Klub Egyesület pénteken rendezte meg a VI. Jászsági Gazdasági és Fejlesztési Konferenciát. A Jászberényi Campus dísztermében megrendezett esemény központi témája a jászberényi műszaki képzés, a helyi és az országos felsőoktatás jelene és jövője volt.

Az eseményen Budai Lóránt, Jászberény polgármestere is részt vett és köszöntőjében felelevenítette a az intézmény elmúlt 110 évének legfőbb állomásait, örömeit és nehézségeit. Utóbbival kapcsolatban kiemelte az együttműködés fontosságát és biztosította a megjelenteket az önkormányzat segítőkészségéről és támogató hozzáállásáról.

A konferencián téma volt többek között a hazánkban tapasztalható, aggasztó méreteket öltő mérnökhiány, ami hosszabb távon lassíthatja a fejlődést és ronthatja a cégek versenyképességét, hiszen a további technológiai fejlődéshez elengedhetetlen a szakképzett munkaerő jelenléte.

Az eseményen előadást tartott az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és az Óbudai Egyetem egy-egy szakembere, néhány jászsági vállalkozás és az Iparkamara egy-egy képviselője, valamint bemutatkozott a Csányi Alapítvány kiemelkedő sikereket elért Jász-Stones csapata is.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz

Fotó: Budai Lóránt Facebook – Gémesi Balázs

Kapcsolódó cikkek