„Ha ez így megy tovább, kiesik a csapat” – a megyei I. fenyegeti a Szolnoki MÁV-ot – VIDEÓ

Megosztás

Az első nyolc bajnoki mérkőzésén mindössze két pontot szerzett, ezzel pedig már a szezon elején a kieső helyek felé kormányozta magát a szebb napokat is látott Szolnoki MÁV. Bár a város sportéletében jóval inkább a kosárlabda a meghatározó, egészen szürreális lenne, ha a megyeszékhely csapata egy ekkora stadionban megyei I.-es ellenfeleket látna vendégül a következő szezonban. Mi lehet a baj? Kilátogattunk a hétvégi meccsükre, de nem hoztunk szerencsét. Videó.

Az általunk megkérdezett szolnoki szurkolók egészen pozitívan álltak a csapathoz, aminek némi oka volt, hiszen a legutóbbi két fordulóban, a Monor és a Dabas ellen hat pontot szereztek, ráadásul gólt sem kaptak. Az NB III Délkeleti csoportjának feljutásra esélyes csapata a Tiszakécske, őket fogadta a MÁV október 13-án, vasárnap délután a Tiszaligeti Stadionban.

„Hát sajnos… itt valami változtatásra szükség lenne, mert ha ez így megy tovább, tényleg kiesik a csapat” – vélekedett a mérkőzés előtt egy szkeptikusabb szolnoki drukker.

Az első félidő egyetlen említésre méltó megmozdulása egy büntető-gyanús helyzet volt; a hazaiak hangos követelése ellenére a bíró színészkedésért mégis a MÁV játékosának adott sárga lapot.

„Ha ez így megy tovább, kiesik a csapat” – a megyei I. fenyegeti a Szolnoki MÁV-ot

Bár a Monor és a Dabas ellen már úgy tűnt, hogy a Szolnok visszatalál a jó formájához, a Szol24 nem hozott szerencsét a hazai pályára visszatérő MÁV otthonában. A feljutásra esélyes Tiszakécske ellen kétszer is megszerezték a vezetést, végül két késői góllal a vendégek örülhettek.

A második játékrészben jócskán változott a kép. Bár az elsőhöz hasonlóan sok volt a hiba, oda-vissza születtek a gólok, a Szolnok ráadásul két alkalommal is megszerezte a vezetést Iván és Demeter góljával, ez viszont így sem volt elég. Az, hogy a Kécske megnyerje a meccset, egyáltalán nem volt a levegőben, az utolsó 10 perc hidegzuhanyként érte a drukkereket, Antal (85.p) és Balázs (93.p) 2-3-ra fordították a találkozókat. Újabb vereség.

A helyszínen nézte végig a meccset Györfi Mihály, Szolnok új polgármestere is. Ő azt mondta, a lehetőségekhez képest a fiúk a legtöbbet hozták ki, sok a fiatal és minden a pénztől függ. Véleménye szerint elég erős szponzorhiány van.

Képek: Vajó Levente

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek