A sors: a forró buszban felejtett kislány édesapja nem érhette meg az ítéletet, egy nappal korábban temették el

Megosztás

A család tragédiája ép ésszel felfoghatatlan, az elhunyt kislány édesapja pedig már nem ismerhette meg a büntetőügy ítéletét, mivel nemrégiben ő is távozott az élők sorából. Nem tudta feldolgozni a fájdalmat a szervezete. Bár az ítélet súlyosságát, illetve enyheségét most is sokan vitatják.

Megszületett az ítélet annak a férfinak az ügyében, aki 2022 nyarán a buszban felejtett egy négyéves kislányt Tomajmonostorán. Ahogyan arról már a Szol24 is beszámolt a keddi nap során, a Szolnoki Törvényszék másodfokon eljáró bírói tanácsa kedden halált okozó, foglalkozás körében elkövetett hanyag, gondatlan veszélyeztetés vétségében találta bűnösnek az elkövetőt. Időközben az elhunyt gyermek édesapja a meghalt, egy nappal az ítélethirdetés előtt temették el a szerettei.

A buszt egy fedetlen parkolóban, csukott ajtókkal és ablakokkal hagyta, ahol a gyermek órákig a levegőtlen forróságban tartózkodott. Bár a gyermeket még aznap kórházba szállították, három nappal később, 2022. június 10-én elhunyt.

A férfi ellen a Tiszafüredi Járási Ügyészség 2023. április 27-én emelt vádat. A Tiszafüredi Járásbíróság 2024. január 23-án bűnösnek találta halált okozó foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségében, és 2 év, 5 évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre, valamint 450 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Emellett 5 évre eltiltották a személyszállítási tevékenységtől.

Az ügyészség a büntetést túl enyhének találta, és súlyosításért, végrehajtandó szabadságvesztésért fellebbezett, míg a vádlott enyhítésért, illetve felmentésért folyamodott. A Szolnoki Törvényszék másodfokon 2024. október 15-én hozta meg döntését, amelyben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így az jogerőssé vált.

A Blikk azonban azt is megírta, hogy a kislányt elvesztő család tragédiáját még fájdalmasabbá teszi, hogy az elhunyt gyermek édesapja nemrégiben meghalt, éppen egy nappal az október 15-i, jogerős ítélet kihirdetése előtt temették el.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek