Két ember halt meg a tiszaderzsi lakástűzben

Megosztás

Egy idős házaspár hunyt el lakástűz miatt a Tiszafüredi járásban található Tiszaderzsen – erről tájékoztatott közleményben az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Hétfő kora délután riasztották a katasztrófavédelmet egy tiszaderzsi házaspárhoz, miután egy ismerősük nem tudta elérni őket.

A Fő utcán található, mintegy hetven négyzetméteres családi házhoz ezt követően tűzoltók érkeztek, akik kéziszerszámok segítségével nyitották ki az ajtót.

Sajnos a házban tartózkodó idős párt holtan találták.

Az épületben korábban tűz ütött ki: a hálószobában égésnyomokat találtak, a matrac, a kanapé és egy éjjeliszekrény is meggyulladt, azonban tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség. A tűzeset pontos okait vizsgálat fogja tisztázni.

A katasztrófavédelem felhívja a figyelmet, hogy az égő vagy parázsló matrac rendkívül erős füstöt bocsát ki, amely könnyen halálos füstmérgezést okozhat, éppen ezért kiemelten veszélyes az ágyban dohányozni. Már egy kisebb izzás is életveszélyes helyzetet teremthet, így a hálószobákban füstérzékelő felszerelése erősen ajánlott a hasonló tragédiák elkerülése érdekében.

Képünk illusztráció.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek