Közlekedésbiztonsági oktatás indult a megyei iskolákban

Megosztás

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismételten elindította a „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” (KEVE) balesetmegelőzési programot, amelyet három tankerületben is oktatnak. A kezdeményezés kapcsán Dr. Rádi Norbert rendőr dandártábornok, a vármegyei rendőr-főkapitányság vezetője, valamint Rusvai Károly, a Szolnoki Tankerület igazgatója, Zsemberi Zoltán, a Jászberényi Tankerület igazgatója és Kissné Soós Ágnes, a Karcagi Tankerület igazgató-helyettese 2024. október 10-én aláírták a program oktatására vonatkozó együttműködési megállapodást.

A 2024/25-ös tanévben a kidolgozott tanterv alapján 48 osztályban kezdődött meg a közlekedésbiztonsági képzés. Az együttműködés célja, hogy minden érintett diák hozzájusson ehhez az oktatáshoz, különösen az alsó tagozatos tanulók számára, akik játékos formában ismerhetik meg a gyalogos közlekedés alapvető szabályait.

A program keretében a gyerekek megtanulják a legfontosabb közlekedési táblák és jelzőlámpák jelentését, valamint a tömegközlekedési eszközök helyes használatát, elősegítve ezzel a biztonságos közlekedési ismeretek elsajátítását.

Tavaly szintén megrendezésre került a KEVE, a szakemberek a biztonságos közlekedés mellett az állatvédelem fontosságára is felhívták a gyermekek figyelmét. Az 1. osztályos tanulók játékos formában, különböző feladatok segítségével sajátíthatták el a közlekedés alapjait, valamint a felelős állattartás iránti elkötelezettséget Keve, a terápiás kutyus segítségével.

Kép: police.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek