Rekordméretű pontyot fogtak a Tisza-tavon

ponty

Megosztás

Barati Béla újabb kiemelkedő fogással büszkélkedhet: október 4-én hajnalban egy 28,5 kilogrammos tőpontyot sikerült kifognia a Tisza-tavon. A tapasztalt horgász ezzel saját korábbi, 27,5 kilogrammos rekordját döntötte meg.

A nem mindennapi fogás körülményei is figyelemre méltóak voltak. Barati szakadó esőben és viharos szélben, bojlis módszerrel csalta horogra a kapitális méretű halat.

Ez a siker nem egyedi eset Barati pályafutásában. Az idei év különösen eredményes számára, hiszen ez már a harmadik 25 kilogramm feletti ponty, amit kifogott. Ráadásul egy negyedik fogása is majdnem elérte ezt a határt, mindössze 20 dekával maradva el a 25 kilogrammos súlytól.

A Tisza-tó ismét bizonyította, hogy kiváló élőhelye a nagy méretű pontyoknak, és megfelelő technikával, kitartással kiemelkedő eredményeket lehet elérni a horgászat terén.

A rekordhalról videófelvétel is készült, alább látható.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek