A MOL azt ígérte, javítanak a jelenleg borzalmasan működő palackvisszaváltáson – ők is látják a hibákat

Megosztás

Egyre több automatát szeretne kihelyezni a vállalat az országban. De a legfontosabb az lenne, hogy a már munkába állított gépek valóban működjenek és ne csak időszakosan lehessen visszaváltani a palackokat. A MOL most ígéretet tett arra, hogy javítanak a rendszeren.

Hajléktalanszállókon is szeretnének palackvisszaváltó-automatákat elhelyezni – árulta el Világi Oszkár, a Mol-csoport vezérigazgató-helyettese a Mandiner csütörtöki számában megjelent interjúban, amely leginkább a sokat kritizált italospalackos visszaváltás körüli kérdésekről szólt. Az interjút a Hvg.hu szemlézte.

Világi Oszkár elismerte a rendszer gyermekbetegségeit, de jelezte, hogy dolgoznak rajta és fejlesztenek. Beszélt arról, hogy 

  • már napi hatmilliónál jár a visszavitt palackok száma; 
  • július 1-je óta 300 millió darabot váltottak vissza;
  • az értük kapott kuponok eddig közel 15 milliárd forintos forgalmat generáltak a boltokban; 
  • a visszaváltók 10-15 százaléka az appon keresztül – amit egymillióan töltöttek le – utaltatja magának a díjat; 
  • 50 millió forintot adományoztak eddig jótékony célra, és ezt a pénzt gyermekkórházak kapják: a Heim Pál és a Bethesda kórház, illetve a SOTE gyermekklinika; 
  • a cégnél azzal számolnak, hogy 3 éven belül 90 százalékos lesz a visszaváltási arány, ez jelenleg napi szinten 70 százalékos. 

A palackokon kívül a többi hulladékról is szó esett. A textilgyűjtő konténerek száma idén 600-zal emelkedett, és három új, akár 30-40-féle hulladék begyűjtésére is alkalmas hulladékudvarból is átadtak már 3-at, a következő években pedig 80-at terveznek. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek