Svájci adomány segíti az újszászi idősek otthonát: új kórházi ágyak érkeztek

Megosztás

A város szélén álló bentlakásos intézmény már korábban is kapott ettől a szervezettől adományt.

Hetvenegy darab motorosan emelhető és dönthető, rozsdamentes, felcsúsztatható oldalráccsal szerelt kórházi ágy érkezett a napokban adományként Svájcból a Zagyvaparti Idősek Otthonába. Újszász polgármestere, Dobozi Róbert arról is ír közösségi oldalán, hogy mindez a város régi támogatójának, dr. Molnár Zoltánnak és természetesen a Partit Offrir jótékonysági szervezetnek köszönhető, Az első darabokat már használatba is vehették az intézmény lakói, akik éppen a közelmúltban rendeztek hagyományos családi napot az Alzheimer- kór világnapján.

A szállítás és vámkezelés, valamint a fizetendő adó költségét az újszászi Idősekért Alapítvány vállalta magára, így ezzel az adománnyal már nincs további teendője az otthonnak.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy a svájci szervezet támogatja az újszászi intézményt. Pár évvel ezelőtt ágyakat, szekrényeket, éjjeliszekrényeket, matracokat, ruhaneműket, kerékpárokat, kerekesszéket, szobavécét, etetőasztalt és egyéb gyógyászati segédeszközöket, továbbá élelmiszert is eljuttattak a Zagyvaparti Idősek Otthonába.

Fotó: Dobozi Róbert Facebook-oldala

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek