Őszi élmények Szolnokon: repülőgépek, faragott tökök és boszorkányos kvízek

Megosztás

Ősszel sem maradnak programok nélkül a szolnokiak és a városba látogatók. A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum és a Várkapu Látogatóközpont az alábbi programokkal készül a borongós napokra.

Október 23-án, a nemzeti ünnep alkalmából, a RepTár díjmentesen látogatható. Az érdeklődők megtekinthetik a múzeum különleges élményelemeit, mint a 4D Mozi, a MiG-29 szimulátor vagy a 3D karika, sőt, beszállókártya vásárlásával olyan repülőgépeket is megismerhetnek belülről, amelyekbe máskor nem lehet betekinteni. Az ünnepi program részeként 14:00 órától dr. Szilvássy László ezredes tart előadást „A repülőgépek fedélzeti fegyverei” címmel, és ingyenes tárlatvezetések is elérhetők 11:30 és 15:00 órakor.

Október 24. és 30. között faragott tök versenyt hirdet a múzeum. A látogatók saját készítésű töklámpásaikkal nevezhetnek, amelyeket az udvaron kiállítanak, és mécsesekkel keltik életre. Az alkotásokról készült fotókat a RepTár Facebook-oldalán közzéteszik, ahol like-okkal lehet szavazni a legjobb pályaművekre. Az eredményhirdetésre november 5-én kerül sor, a nyerteseket ajándékcsomaggal jutalmazzák.

Az őszi szünet idején, október 23. és november 3. között, a RepTár „Boszorkányos őszi szünet” programmal várja a családokat. Kvízjátékkal barangolhatják be a múzeumot, interaktív foglalkozások és gyermekprogramok biztosítják a szórakozást, és díjmentes tárlatvezetések is elérhetők 11:30 és 15:00 órakor.

A Várkapu Látogatóközpont is különleges programokkal készül. Interaktív tárlatvezetések, kincskeresés és őszi ínyencségek, mint a Pumkin Spice Latte várják az érdeklődőket. A programok a történelem és a helyi hagyományok kedvelőinek is tartalmas szórakozást nyújtanak.

Fotó: Reptár – Szolnoki Repülőmúzeum

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek