Gallyazási munkálatok kezdődnek Szolnokon

Megosztás

A gallyazási munkák alatt időszakosan félpályás útlezárásokra lehet számítani, ezért a közlekedőknek ajánlott fokozott figyelemmel vezetni – figyelmeztet a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a Facebook oldalán.

Elárulták továbbá, a közterületeken végzett gallyazás célja, hogy megőrizzék a növények egészségét és biztosítsák a közlekedés biztonságát. Ezzel elkerülhetők olyan veszélyek, mint a lehajló ágak, amelyek akár balesetet is okozhatnak.

Fontos, hogy a gallyazást gondosan végezzük, a fákat ne károsítsuk, és a munkát hozzáértéssel hajtsuk végre. Így hosszú távon is fenntarthatjuk a növények épségét és közösségünk biztonságát.

A gallyazási munkálatokat befolyásolhatja az időjárás. A metszéseket több ütemben, területekre bontva végzik el. Egy problémás szolnoki gallyazásról idén márciusban írtunk, ide kattintva olvasható el a Malom utcai kálvária.

I. ütem:

Varga Katalin Gimnázium előtt, Szabadság tér
Kossuth út Táncsics Mihály u. és Szabadság tér között
Pólya Tibor u.
Vízpart krt.

II. ütem:

Rákóczi u.
József Attila u.
Nagy Imre krt.

III. ütem:

Szapáry út páratlan oldal ( augusztus 25.) – Kérjük, hogy ezen a napon ne parkoljanak az úttisztítás ideje alatt a Szapáry út páratlan oldalában lévő parkolókba.

IV. ütem:

Várkonyi téri buszváró
Szántó krt. – Bocskai u. kereszteződés
Városmajor u.

V. ütem:

Mártírok útja
Templom u.

VI. ütem:

Baross u.
Ady Endre u.
Thököly u.
Boldog Sándor István krt.

Kép: gallyazas.eu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek