Szolnok: így jó, szórjuk csak tele a várost illegális hulladékkal

Megosztás

Magyarországon és Szolnokon is a Natura 2000 tábla csak dísznek van, úgy csúfítjuk el saját városunkat, mintha kötelező lenne. A nyomozás vélhetően annyira lesz eredményes, mint eddig általában. A szemetelés azonban nem a városvezetés sara, ezt mi, lakosok csináljuk, egészen gátlástalanul. Botrányos.

Szolnok nemcsak a vizek, hanem a hulladék és a kátyúk városa is már jó ideje. Sz. Áron az egyik helyi csoportban mérgelődött azon (jogosan), hogy valaki pergolát épített a közelben. Hozzátette, hogy elindult a nyomozás és keresik a tettest. Sajnos azonban a hozzászólók nagyon gyorsan lehűtötték a kedélyeket, hogy ennek a világon semmi eredménye nem lesz, ahogy sosem.

Mivel azokban az esetekben is ismeretlen tettes végeredménnyel zárják le az ilyen jellegű nyomozások döntő többségét, ahol egyértelmű személyes adatok is vannak a hulladékban, ami alapján a szemetelő kiléte kétséget kizáróan megállapítható (lenne). Csak a helyiek szerint a rendőrség egyszerűen nem akar ezzel foglalkozni, valószínűleg kapacitáshiány miatt.

Ágnes azon dühöngött, hogy az ilyen szemetelő képes kikocsikázni oda, hogy elszórja, eldobja, ahelyett, hogy inkább tenné egy lakótelepi kuka mellé, onnan legalább elvinné a szolgáltató. Tett néhány megjegyzést is az ilyen önző emberre is, amit most nem idéznénk.

Egy igen valószínű forgatókönyvet vázolt fel Gabi is, aki korábbi hasonló esetekre hivatkozva biztos az ügy lefolyásában. “Közterületesek biztos nyomoznak, kivizsgálják, átgondolják, megbeszélik, szavaznak, kimennek lefotózni, elemzik és tavasszal, mire eldöntenék, mi legyen, elviszi az árvíz, csak úgy, mint az összes többi szemetet ami az ártérben van.”

Keresik az elkövetőt és nyomoznak. “…amit persze nem fognak megtalálni. Nálunk még cím is volt a szemétkupacban és így is lezárták ismeretlen elkövető kifogásával” – tette hozzá Izabella. De az eredeti problémához: miért csúfítjuk el a saját városunkat?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek