A Szolnoki Dózsa kapusával együtt biztosították továbbjutásukat a férfi vízilabdások

Megosztás

A férfi pólósok utolsó csoportmérkőzésére a csapatok már átköltöztek a több mint 15 ezer néző befogadására alkalmas Paris La Défense Arénába, amely a múlt héten még az úszóversenyek helyszíne volt. Jól mutatja a magyar-szerb rangadó fontosságát, hogy a mérkőzés kezdete előtt több mint másfél órával a párizsi üzleti negyedben található hatalmas stadion környékét ellepték a piros-fehér-zöld zászlókkal érkező magyar szurkolók. A Szolnoki Dózsa játékosának, Bányai Márknak a játéka is kellett hozzá, hogy a nehéz kezdés ellenére 17-13-ra megnyerjük a mérkőzést, ezzel biztosítva a harmadik helyünket a csoportban.

A két csapat ebben az évben már két nemzetközi versenyen is találkozott. Januárban, a horvátországi Európa-bajnokságon, a megfiatalított magyar válogatott ötméteresekkel nyert a negyeddöntőben, míg februárban, a dohai világbajnokságon, az 5-8. helyért rendezett rájátszás első körében a szerbek 11-10-re győztek.

A magyar csapat a harmadik negyedben vezetett először három góllal. Jansik kettős előnyben húzott a hálóba, majd Vámos második lövése is utat talált. A szerbek időkérés után sem tudtak gólt szerezni, Varga Dénes elcsípte a passzt, végül egy lefordulás után találtak be újra. Zalánki állította vissza az ötgólos különbséget, majd Vigvári is betalált egy szép beúszás után. A szerbek emberelőnyből csökkentették a különbséget, de Fekete rögtön válaszolt.

A záró nyolc percben először a szerbek találtak be, de Zalánki azonnal válaszolt. Dedovic fórból szerzett gólt, ekkor már a Szolnoki Dózsa játékosa, Bányai Márk védte a magyar kaput. A magyarok lefordultak, a szerbek lemaradtak, Molnár szép gólt szerzett, majd a szerbek még egy ötöst értékesítettek, de az utolsó két percben már nem változott a 17-13-as végeredmény.

Kép: Imago Images

MTI-információ

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek