Morzsinak, a Széchenyi városrész kedvenc kutyusának már Facebook-oldala is van

Megosztás

A Széchenyi városrész híres kutyájának, Morzsinak az élete, sorsa rengeteg szolnoki lakost foglalkoztat az utóbbi időben. A négylábú megpróbáltatásairól, életmentő műtétjéről és lábadozásáról a Szol24-en is olvashattak, aki 11 év magányos, fájdalmas időszak után most olyan, mintha kicserélték volna, hála a jószívű emberek összefogásának. Morzsi életét ráadásul mostantól a Facebookon is nyomon tudjuk követni.

Morzsi a panelek mögött lévő tanyák egyikén élt gazdája haláláig, írtuk meg riportunkban július végén. Mivel nem volt később, aki gondozza, utcára került és azóta egy Amanda nevű hajléktalan nő oldalán látták nap, mint nap a lakosok.

A méhgyulladáson túl szívférges kutyus barátságos volt ottjártunkkor, de jól láthatóan kimerült a beavatkozástól. A jól sikerült műtétnek és az Állatotthon 0-24 órás munkájának köszönhetően azonban óriási fordulat következett be az elkövetkezendő napokban. Az étvágya kielégítővé vált, sokat bújik, rendkívül hálás. Már nem gubbaszt a sarokban, mint korábban. Minden jel arra mutat, hogy Morzsi 11 hontalan év után hazatalált.

❤️🐕🐾🥹🙏 MORZSIKA 11 ÉV HONTALAN ÉLET UTÁN VÉGRE SZERETŐ OTTHONRA TALÁLT NÁLUNK🥹🥹❤️🙏 Ma már igaz még a rezidenciáján de sétált. Az étvágya kielégítő és… | By Szolnok Városi Állatotthon AlapítványFacebook

❤️🐕🐾🥹🙏 MORZSIKA 11 ÉV HONTALAN ÉLET UTÁN VÉGRE SZERETŐ OTTHONRA TALÁLT NÁLUNK🥹🥹❤️🙏 Ma már igaz még a rezidenciáján de sétált. Az étvágya kielégítő és…

„Drága Morzsika egyszerűen kivagy cserélve, boldog vagy, nem vagy szomorú, nem csüggedsz. Nem ülsz és meredsz magad elé, ahogyan azt sokszor láttuk tőled. Nem látjuk rajtad, hogy feladtad volna, mint azelőtt. Itt vagy és nem halál bele a változásba és ha ezt tudtuk volna, már rég nálunk lettél volna… Morzsika ha sokára is, de révbe értél. Mert igaz az a mondás, hogy jobb későn mint soha…” – írta a Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány a Facebookon.

A kivirult, boldog kutyus életét és vele kapcsolatos híreket ide kattintva lehet követni, valamint a róla készült cikkünk mellett a szolnoki állatmentők mindennapjait is közelebbről szemügyre vettük pár nappal ezelőtt.

Kép: Vajó Levente/Szol24

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek