Újabb szakaszába lép a tiszaugi horgászturizmus

Megosztás

Tiszaug Község Önkormányzata jelentős turisztikai beruházásokat tervez a Holt-Tisza partján – a projekt, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) finanszírozásával, több, mint 60 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg, a horgászturizmus fejlesztésének második ütemét célozza.

A korábbi fejlesztésekre (mosdók, tusolók, horgászösvény, úszóstég és csónakok beszerzése) épülő projekt célja a turisztikai infrastruktúra bővítése. Ennek keretében létrehoznak egy 10 férőhelyes csónakkikötőt, egy 100 fős esőbeállót, tűzrakóhelyet, valamint közösségi teret színpaddal és víz-, illetve áramvételi lehetőséggel.

A beruházások a Holt-Tisza melletti, Tiszaug 33/10 hrsz. alatt található önkormányzati területen valósulnak meg.

A fejlesztés célja a helyi természeti örökség turisztikai kiaknázása, javítva a település népességmegtartó képességét és turisztikai vonzerejét.

Kép: tiszaugi-holtag.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek