Mindenszentek: fontos ünnepi részletek és információk Szolnokon

Megosztás

A Szolnoki Rendőrkapitányság, a Közterület-felügyelet és a Polgárőrség idén is jelentős szerepet vállal a temetők biztonságának biztosításában. Folyamatos jelenlétükkel éjjel-nappal igyekeznek őrködni a temetőkben, hogy megelőzzék a lopásokat és rongálásokat, amikre sajnos rendszerint van példa.

A közös járőrszolgálatok főként a temetők környékén, illetve a forgalmas közlekedési csomópontoknál és parkolóknál segítik a biztonságot. A lakosság figyelmét felhívják arra, hogy ne hagyjanak értéktárgyakat az autókban, és figyeljenek a zsebtolvajokra, mivel az őrizetlenül hagyott értékek könnyű célpontok az alkalmi tolvajok számára.

Menetrendváltozás és temetői járatok

A VOLÁNBUSZ Zrt. helyi autóbusz menetrendje bővült Szolnokon, amely a társaság honlapján is elérhető. A megnövekedett forgalomra való tekintettel temetői céljáratok közlekednek október 26-án, 27-én, valamint november 1-jén, 2-án és 3-án. A járatok a Széchenyi és Szandaszőlős városrészekből indulnak, és a temetőhöz szállítják az utasokat.

Temetői nyitvatartás és forgalmi rend

A szolnoki temető október 23. és november 3. között meghosszabbított nyitvatartással, 7:00 és 20:00 óra között fogadja a látogatókat. A behajtási szabályok is módosulnak: meghatározott időpontokban csak indokolt esetben lehet autóval behajtani, november 1-jén pedig teljes behajtási tilalom van érvényben, kivéve a mozgáskorlátozottakat szállító járműveket.

Síremlékek állapota és temetői ügyintézés

A sírhelyek karbantartása a tulajdonosok felelőssége, így kérik, hogy a látogatók figyeljenek a síremlékek állapotára és jelezzék a temetőgondnokságnak, ha balesetveszélyes felépítményt találnak. A temetőgondnokság munkatársai elérhetők a megadott telefonszámokon.

Parkolási lehetőségek

Az önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy a zsúfoltság elkerülése érdekében a közösségi közlekedést vegyék igénybe. A Kőrösi úton egy ideiglenes, ingyenes parkolási terület is kialakításra került, amely a temető nyitvatartási ideje alatt áll rendelkezésre.

Forrás: Szolnok hivatalos honlapja

Kép: 4LifeDirect

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek