Autóra omlott a gimnázium vakolata Mezőtúron – az épület felújítását korábban Lázár János függesztette fel

Megosztás

A mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium homlokzata egy diák autójára omlott. Az iskola felújítását két éve még a körzet fideszes képviselője jelentette be, de aztán jött Lázár János.

Leomlott a vakolat a mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium homlokzatáról, és rázúdult egy diák autójára szerda hajnalban – írja a Telex. Az autóban jelentős kár keletkezett.

A lapnak a Pedagógusok Szakszervezetének telekis szakszervezeti titkára, Bontovics Ignác azt mondta, évek óta balesetveszélyes az iskola homlokzata. Több helyen kordonnal van elkerítve, és ki van rá írva az omlásveszély, azonban a baleset helyén nem volt.

A gimnázium épületét eredetileg felújították volna, Herczeg Zsolt, a helyi fideszes országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzésben jelentette be még 2022 márciusában. Már a kivitelező is megvolt, azonban a rekonstrukció azok közé a beruházások közé került, amit Lázár János építési és közlekedési miniszter felfüggesztett. 2022 májusa óta több mint 270 beruházás esetében született ilyen döntés.

És most idézzük magunk elé Orbán Viktor szeptemberben elhangzott mondatát, miszerint Lázár János az egyik leghatékonyabb minisztere. Milyen lehet a többi? (Kép: Telex.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek