Egy karcagi férfi azért hívta ki a rendőröket, hogy segítsenek neki értelmezni egy dokumentumot

Megosztás

A Karcagi Járási Ügyészség vádat emelt egy 38 éves karcagi férfi ellen, aki azért tett bűncselekményről bejelentést a rendőrségre, hogy a kiérkező rendőrök segítsenek neki elmagyarázni egy végrehajtási ügyiratot.

A vádirat szerint a férfi 2023. március 30-án telefonos bejelentést tett a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába. A telefonban előadta, hogy 2023. március 27-én a karcagi lakásába ismeretlen személyek bementek és elvitték az értékeit, 12.000 forint készpénzt, a napszemüvegét és egy üveg vodkát.

A tevékenység-irányító munkatársa kérdésére a férfi megerősítette, hogy sérelmére bűncselekményt követtek el és rendőri intézkedést kért.

A férfi a járőröknek elmondta, hogy csak azért tett bejelentést a rendőrségre, mert egy ellene folyamatban lévő végrehajtási ügyben a részére kézbesített irat tartalmát akarta elmagyaráztatni a járőrökkel.

Az ügyészség a már büntetett, visszaesőnek minősülő férfivel szemben börtönbüntetés kiszabására és közügyek gyakorlástól eltiltásra tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Karcagi Járásbíróság fog dönteni.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek