Végre megkezdik a borzalmas állapotban levő út felújítását Martfűnél

Megosztás

Szeptember 23-án, hétfőn megkezdődtek a 442-es főút felújítási munkálatai Martfű térségében. A felújítás több szakaszon is érinti az utat, amely jelentős forgalmat bonyolít le.

A közútkezelő tájékoztatása szerint a napi forgalom meghaladja a húszezer járművet.

A munkálatok során a vasúttól egészen a gyári bejáratig újítják fel az útfelületet. A projekt során a közútkezelőnek engedélyt kellett kérnie a MÁV-tól azon a részen, ahol a sín átszeli az utat. Emellett a körforgalomtól a Lidl áruház felé lekanyarodó sávig is teljes útfelújításra kerül sor. Az első lépés az útpadka elkészítése lesz, ezt követi az útburkolat felmarása és kijavítása.

A Martfu.hu tájékoztatásából megtudhattuk, hogy az önkormányzat többszöri kérésére a felújítási projekttől független eljárás is elindult már, amely a vasúti átjáró felszedésére irányul. Ezzel kapcsolatban már az összes gyáron belüli cég hozzájárulását adta, és várhatóan a következő év során kerül sor a vasúti átjáró felszámolására a MÁV előzetes tájékoztatása alapján.

Az Önkormányzat út felújítási kérései már az idei év januárjában elkezdődtek mind a közút, mind a MÁV területre vonatkozóan. A MÁV vasúti sín felbontásának a lehetősége és ennek a bontási terv készítése az idei év júliusában kezdődtek el. A projektek várhatóan gördülékenyen fognak zajlani. Az úthálózat teljes felújításának időpontjáról azonban még sajnos nincs információnk. Az érintett szakaszokon a forgalomkorlátozások és lezárások okozhatnak fennakadásokat, de a felújítás hosszú távon javítja majd a közlekedés minőségét és biztonságát. (Képek: Martfu.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek