Közel 14 milliót loptak szolnoki áldozatuktól a csalók

Megosztás

Nagy értékű csalás áldozata lett egy 78 éves szolnoki nő. Az eset részletes körülményeiről a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrség számolt be Facebook-oldalán.

Közel 14 millió forinttal rövidítették meg a csalók az idős szolnoki hölgyet. Az elkövetők egy bevett csalási módszert alkalmaztak, amiről sajnos még nem hallott korábban a nő, így ő is bedőlt neki.

Az elkövetők banki dolgozónak adták ki magukat, így hívtak fel a sértettet. Azt állították, hogy a bank rendszerében észlelték, hogy a folyószámlájáról illetéktelen átutalást szeretett volna végezni, de ezt ők megakadályozták. Arra kérték, hogy amennyiben lehetősége van, egy okos eszközre töltse le az Anydesk alkalmazást, hogy ezen keresztül nyomon tudják követni a csalókat.

A hölgy eleget itt a csalók kérésének, ezután kezdődött az igazi kálvária. A „banki” telefonálók két alkalommal is megkérték a sértettet, hogy utaljon több millió forintot át egyik számlájáról a másikra, mondván, ezzel segíti a csalók elfogását. Az áldozat személyesen jelent meg a bankban és végrehajtotta a két átutalást, abban a hiszemben, hogy ezekkel a tranzakciókkal sikerül a banknak elkapni az elkövetőket.

A rendőrség a történet megosztásával mindenki figyelmét fel szeretné hívni az óvatosságra, illetve ennek az elterjedt csalásnak a módszerére.
“Kérünk mindenkit, – akik egyszer is hallottak erről a csalási módszerről – beszéljenek róla ismerőseikkel, szeretteikkel, idősebb vagy egyedül élő hozzátartozóikkal! Ne hagyjuk, hogy egy élet munkáját ellophassák!” – zárták bejegyzésüket.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek