Karcagon mutatják be, majd Szolnokra is jön a holokausztról szóló oktatási program

Megosztás

Az Élet Menete Alapítvány egy új oktatási programot indít a holokauszt bemutatására – jelentette be kedden Gordon Gábor, az alapítvány kuratóriumi elnöke. A sajtótájékoztatón ismertették, hogy az Európai Unió támogatásával megvalósult Experience History projekt részeként egy utazókiállítást hoztak létre, amely a következő másfél évben több városba is ellátogat, köztuk Karcagra és Szolnokra.

Az alapítvány legújabb, és eddigi legkülönlegesebb oktatási eszköze az Auschwitz-Birkenau koncentrációs táborok nagy méretű makettjei segítségével mutatja be a holokausztot, valamint annak tágabb történelmi összefüggéseit és a helyi zsidó közösséghez kapcsolódó eseményeket – árulta el Gordon Gábor.

Az új oktatási anyagot először Karcagon mutatják be szeptember 18-án, majd még az idei évben Nyíregyházára, Mátészalkára és Kassára is eljut.

“A projekt elsődleges célja, hogy a Z-generáció a túlélők, az áldozatok és az elkövetők történeteinek felidézésével, informális oktatás keretében szerezhessen információkat a vészkorszakról” – mondta a kuratóriumi elnök.

A 2025-ös év során a kiállítás Székesfehérvárra, Érsekújvárra, Komáromba, Szegedre, Szolnokra, Debrecenbe, Kolozsvárra, Szatmárnémetibe, Nagyváradra, Balassagyarmatra, Egerbe és Miskolcra is ellátogat. 2026-ban pedig Szombathelyen, Sopronban, Pécsett, majd végül Bécsben is bemutatják a programot.

Kép: MTI/Hegedüs Róbert

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek