Borotvával fenyegette és sört lopott áldozatától egy szolnoki férfi

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 39 éves szolnoki férfi ellen, akit felfegyverkezve elkövetett rablással vádolnak. A férfi egy szétnyitható borotvával fenyegetve kétszer is kirabolta ugyanazt a személyt.

A vád szerint 2024. március 23-án késő este a férfi megjelent Újszászon egy elhagyatott háznál, ahol rendszeresen megszállt egy 53 éves férfi. Először azt állította, hogy őt kirabolták és az elkövető ebbe a házba menekült be. A sértett válaszolta, hogy nem látott senkit bemenni. Ezt követően a vádlott egy cigarettát kért, majd egy szétnyitott borotvával pénzt követelt tőle. A sértett ekkor cigarettát adott neki, de a vádlott közölte, hogy addig adjon neki pénzt, amíg elszívja a cigarettát, különben elvágja a nyakát.

Ezután átkutatta a sértett kabátját, és az ott talált szemüvegtokból elvett 500 forintot, miközben megfenyegette, hogy ha szól valakinek, elvágja a torkát, majd távozott.

Másnap este ismét találkozott a két férfi Újszászon, és a vádlott ismét pénzt követelt. A sértett, aki félt a korábbi fenyegetések miatt, átadta neki a nála lévő 600 forintot és egy doboz sört.

Az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetést, a közügyektől való eltiltást, valamint a rabolt összeg erejéig vagyonelkobzást javasolt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni, a vádlott pedig letartóztatásban várja az ítéletet.

Kép: Ügyészség

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek