Letartóztatásban a rendőrt életveszélyes fenyegetéssel zaklató mezőtúri férfi

Megosztás

A Mezőtúri Járási Ügyészség zaklatás bűntette és becsületsértés vétsége miatt indítványozta annak a 24 éves mezőtúri férfinek a letartóztatását, aki Mezőtúron egy rendőrjárőrt szidalmazott, majd életveszélyesen fenyegetett.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 24 éves férfi május 1-jén az esti órákban, Mezőtúron egy helyi üzletben – szolgálaton kívül tartózkodó – rendőrjárőrt a munkájára is utalva szidalmazott, őt a többi vásárló jelenlétében sértő, trágár szavakkal illette, majd feléje köpött.

Ezt követően a rendőrhöz lépett, és őt agresszíven, becsületsértő jelzőkkel, utalva ismét a rendőri beosztására is, tovább szidalmazta. A rendőr a férfi erőszakos viselkedése miatt igyekezett az üzletet elhagyni, azonban a férfi követte, és az utcán őt továbbra is folyamatos szidalmak közepette sértegette, felhánytorgatva a rendőrjárőr pár nappal azelőtti, vele szemben alkalmazott közlekedési intézkedését is.

Amikor a szidalmazott rendőr próbált beszállni az üzlet előtt parkoló autójába, a férfi ordítozva, a tenyerét csapkodva azzal fenyegette meg, hogy megöli, agyonveri, és el fogja intézni.

Az ügyészség az indítványában kifejtette, hogy a többszörösen – részben erőszakos, garázda cselekmény miatt – büntetett férfi esetében, akivel szemben jelenleg is folyik más büntetőeljárás is, fokozottan fennáll a bűnismétlés veszélye.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát megalapozottnak találta és május 5-én elrendelte a férfi letartóztatását.

A bíróság döntésével szemben a gyanúsított és a védője is fellebbezést jelentett be, így az ügyben végleges döntést a Szolnoki Törvényszék fog hozni, közölte dr. Ocsovai Ágnes (főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség),

Képünk illusztráció.

Kapcsolódó cikkek