Letartóztatásban a jászkiséri díler, aki grammonként 7000 forintért árulta portékáját

Megosztás

A Jászberényi Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indítványozta egy 33 éves jászkiséri férfi letartóztatását, aki 2024-ben rendszeresen ellátta az erre igényt tartó helyieket tiltott szerrel.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2024-ben, Jászkiséren új pszichoaktív anyagot kínált eladásra rendszerint helyi lakosoknak, grammonként 7.000 forintért. A férfinek több, visszatérő vevője is volt a településről.

A rendőrség a férfi által lakott ingatlanban a napokban házkutatást tartott, amely során a tiltott szer kiadagolására szolgáló digitális mérleget, 51 gramm kábítószergyanús anyagot és mintegy fél millió forint készpénzt foglalt le.

Az ügyészség indítványa szerint a visszaesőnek minősülő, büntetett gyanúsítottal szemben – a nyomozás jelenlegi állására figyelemmel – fennáll a bizonyítás megnehezítésének veszélye. Hivatkozott az ügyészség arra is, hogy a gyanúsított állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, a bűncselekmény elkövetéséből tartotta fenn magát, így esetében a bűnismétlés veszélye is megalapozott.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság döntését a férfi és védője is tudomásul vette, így az végleges.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek