Lezárni sem kellett a fürdőt, úgy újították fel a karcagi komplexum egyik medencéjét

Megosztás

A karcagi Akácliget Fürdő egyik legnépszerűbb gyógymedencéje esett át erős ráncfelvarráson, remélhetőleg most már évtizedekre megbízhatóan működővé is varázsolták.

Karcag városának fontos turisztikai attrakciója az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő, amelynek egyik legnépszerűbb medencéje esett át teljeskörű átalakításon. A kültéri Gyógy III. medence régi típusú, cementborítású, meszelt betonmedence volt, amely minden évben jelentős mértékű karbantartásra szorult. Most a teljes megújulás után fogadja a fürdő vendégeit.

Korszerűsítésre volt szükség

„Több, mint 50 éve építették a medencét, az azóta eltelt idő alatt pedig felújítására nem, csak folyamatos karbantartására került sor. Hidraulikája korszerűtlen volt, a betontest több helyen repedezett”

 – ismerhettük meg az alaphelyzetet Antalné Házi Marietta és Antal Zoltán, az Azép Building Kft. vezetőinek a Magyarépítők kérdéseire adott válaszaiból.

Szükségessé vált tehát a Gyógy III. medence teljes felújítása, ahol a megrendelő legfontosabb igénye egy hosszútávon is tartós megoldás kialakítása volt. Ennek megfelelően kiváltották a régi töltő-ürítő hidraulikarendszert vízforgatóra, a medencetestet pedig esztétikus csempeborítással és látványelemekkel kiegészített átépítés során tették korszerűvé annak érdekében, hogy az szinte valamennyi korosztály számára biztosíthassa a kikapcsolódás és fürdőzés lehetőségét. A munkálatok négy hónapon át tartottak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek