Szappanos nagyvadak ellen védett Arábiában, de Rossi kihagyta a válogatott keretből

Megosztás

Ahogy a Szol24-en is olvashattak róla, a 33 éves, jászberényi születésű kapus, Szappanos Péter napokkal ezelőtt eligazolt a csak magyar játékosokkal pályára lépő Pakstól, és Szaúd-Arábiába vette az utat, ahol az el-Fateh légiósa lett.

A kapus alighogy új csapatához került, végig a kapuban volt az Al-Ahli elleni mérkőzésen, ráadásul hibátlan teljesítményt nyújtva csapata megverte a dúsgazdag bajnokságesélyest. Sokat elmond, hogy az ellenfél oldalán olyan sztárok játszottak, pontosabban vezetnek le a bajnokságban, mint a brazil Roberto Firmino, Ibanez, az algériai Riyad Mahrez, az elefántcsontparti Franck Kessié és a spanyol Gabri Veiga.

Szaúd-Arábiába igazolt a jászberényi születésű, Eb-t megjárt Szappanos Péter

Szappanos Jászberényben kezdett futballozni, majd a Ferencváros akadémiáján nevelkedett. Pályafutása egyik legnagyobb sikere volt, amikor tavaly kupagyőztes, illetve a bajnokságban ezüstérmes lett a Pakssal, akik a döntőben pont a Fradit verték meg hosszabbításban.

A játékos az átigazolás kapcsán beszélt arról, hogy az egész pályafutását úgy játszotta le, hogy bízott a szintlépésben az aktuális átigazolási szezonban. A váltásnak azonban nagyon úgy tűnik, máris van egy negatív következménye: a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kedden kihirdette a válogatott keretet a németek és a bosnyákok elleni Nemzetek Ligája-meccsekre, ám ezúttal Szappanos Péter nem kapott meghívót. Igaz, a mester a döntése után kiemelte, hogy minden kimaradó játékosnak van esélye visszatérni a nemzeti csapatba.

Kép: al-Fateh/Twitter

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek