Mindent beborító szemét – kamerákat helyeznek ki, hogy visszaszorítsák az illegális hulladék lerakását

Megosztás

Hatalmas, mindent beborító szemét, ez a látvány fogadja a Jászberény külterületén, a Hajtai úton járókat. A területen a közszolgáltatás nem megoldott, tehát nincs szemétszállítás. Emiatt az önkormányzat konténerek kihelyezésével igyekszik megoldani, hogy szabályosan elhelyezhessék a szemetet az ott élők.

Az önkormányzat már jó ideje konténerek kihelyezésével próbál javítani a helyzeten. Budai Lóránt polgármester bejegyzéséből kiderül, hogy hetente 8-9 db 5 m3-es konténert szállítanak el, ami 2020 és 2023 között több, mint 40 millió forint anyagi ráfordítást jelentett.

Azonban az igazi problémát az jelenti, hogy a a konténerek mellé rendszeresen és egyre gyakrabban nagyobb mennyiségű illegális hulladékot helyeznek el. Emiatt úgy érezték lépniük kell.

Írásában arra is felhívta a figyelmet, hogy a hulladék szabályos elhelyezése a Neszűrben élőknek is van lehetőségük, hiszen – a megfelelő előírások mellett – a Regio-Kom jászteleki telephelyén, illetve a JVV NZRt. által üzemeltetett hulladékudvarba is ingyenesen lerakhatják a szemetüket. További lehetőség az otthoni komposztálás, melyhez díjmentesen biztosítanak komposztáló edényeket.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fotó: Budai Lóránt – Facebook

Kapcsolódó cikkek