Véget nem érő történet: a nem működő visszaváltó automaták valójában a boltosokkal szúrnak ki

Megosztás

Teljesen eltérő a bolti dolgozók hozzáállása a nem működő palackvisszaváltó automatákkal kapcsolatban, akkor is, ha csak megteltek és akkor is, ha egyszerűen nem működnek. Ugyanakkor egyre többen hívják fel a vásárlók figyelmét, hogy ilyenkor is kötelező elfogadni és manuálisan visszaváltani a palackokat, dobozokat, üvegeket.

B. Andrea az egyik helyi csoportban panaszkodott a napról napra inkább romló állapotokról, ami mostanában Szolnokon is uralja a közbeszédet. Andrea úgy tapasztalta kedden, hogy egyik Sparban sem működik a RePont – palackvisszaváltó.

Kezdte a Tallinnon a Sparban ott nem működött, folytatta a piacnál lévő Sparban, ott szintén semmi, ráadásul “közölte arányosan a hölgy, hogy a plázában meg se próbáljam. Így az Aldi maradt, ott sikerült” – fogalmazott a panaszos. A hozzászólók ismét megerősítették, amiről a napokban is írtunk, hogy olyan nem létezhet, hogy egy visszaváltó ponton ne tudjuk ezt megtenni, ha az üzlet egyébként nyitva van. Többen is figyelmeztetnek, hogy az nem kifogás, hogy az automata megtelt, vagy nem működik.

Z. J. például kicsit jobban utánament a dolgoknak és éppen amiatt értetlen, hogy a vásárlók hogy nem értik meg, hogy bizony vissza KELL váltania a boltnak, akár tetszik, akár nem. “Ha elolvasnátok a MoHu közleményét, nem kellene szaladgálni. Mert ahol nincs, vagy nem működik a ketyeréjük, ott kézi visszaváltást kell csinálni, visszaadni a termék árát. Ezt nem reklámozzák, én olvastam és a boltban nincs semmi ketyere, és rákérdeztem, hogy akkor kézi visszaváltás működik-e. Igen, ki van írva az ablakban. Rá kell kérdezni, mert elsumákolják. Azóta mindenki visszaviszi. De akkor nem tudom, minek a sárga kuka” – fogalmazott az olvasó.

Ugyanakkor több hozzászóló is jelezte, hogy például az Aldiban, Lidlben, Auchanban, Coopban szinte mindig sikerrel járnak, ott gördülékenyebben működhet a rendszer. De valószínű, hogy ez napról napra is változhat. Nekünk milyenek erről a tapasztalataink?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek