Visszatér a forróság, újabb hőhullám éri el a Jászkunságot vasárnaptól, 38-40 fok is lehet

Megosztás

Vasárnaptól folyamatos és intenzív melegedés következik, visszatér a kánikula. Sajnos eleve hatalmas a szárazság az Alföldön és erre jönnek most a csapadékmentes, forró napok.

Itt az augusztusi hőhullám, újra visszatér a kánikula, vasárnaptól jövő hét péntekig a teljes országra II. fokú hőségriasztást rendelt az országos tisztifőorvos.

Innentől egyre többfelé átlépjük a 35 fokot a legmelegebb órákban, sőt közelítjük majd a 40 fokot. Napsütésből lesz bőven, csapadékból szinte semmi.

Hőség, száraz napok jönnek, a kukorica és a napraforgó egyre több helyen szárad el.

Az elmúlt hónapban csak fokozódik a szárazság. Csapadékból ugyan időnként esett lokálisan nagyobb mennyiség, de nem annyi, amekkora területen aszály van, és amennyi teljesen megszüntetné azt. Legutóbb néhány hete számoltunk be a fokozódó aszályhelyzetről.

Csak kevés helyen nincs, vagy gyenge az aszály északon és nyugaton, az ország jelentős részén viszont nagyfokú, a legsúlyosabb a középső és alföldi tájakon a helyzet. Egyre több helyen kényszerérésben van vagy szárad el a kukorica és a napraforgó, írja tanulmányában a HungaroMet. Az időjárástól nem várhatunk nagy esőt most, így az öntözés nélküli állományokban gyenge termésátlag várható. A következő egy hétben perzselő lesz a napsütés, a hőség fokozódik, csapadék pedig szinte semmi nem érkezik. (via Idokep.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek