Önkormányzati épületeket korszerűsítenek Tiszagyendán

Megosztás

Elkezdődött a közel ezer fős Tiszagyenda több önkormányzati épületének energetikai korszerűsítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A beruházás, amely a Területi- és településfejlesztési operatív program plusz (Top Plusz) pályázatán elnyert 217 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósul meg, várhatóan 2025 májusában fejeződik be – adta hírül a projekt kommunikációjáért felelős PROJMEN Kft.

A projekt fő célja a tiszagyendai önkormányzat költségeinek mérséklése. Kiemelték, hogy az önkormányzati fenntartású intézmények működési költségei jelentős anyagi terhet rónak a településre, különösen a téli hónapokban, mivel az épületek infrastruktúrája elavult, és a szigetelés hiányos.

Az energetikai korszerűsítés a gondozási központ, a könyvtár, az óvoda, a közművelődési intézmény, valamint az orvosi asszisztensi, óvónői, orvosi és védőnői lakások épületeit érinti. A fejlesztések során az épületek nyílászáróit cserélik, a fűtési rendszereket korszerűsítik, és napelemes rendszereket telepítenek.

A projekt szervesen illeszkedik Tiszagyenda és Jász-Nagykun-Szolnok megye területfejlesztési céljaihoz, hozzájárulva a település felzárkózásához a feltörekvő községek sorában – tették hozzá.

Kép: Getty Images

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek